Χωριά στη Ναύπακτο-Ορεινή Ναυπακτία

Αφιέρωμα στα ξενοδοχεία της Ναυπάκτου-Ορεινής Ναυπακτίας

Τα Βαρδούσια όρη πάνω από τη Ναύπακτο, το βενετσιάνικο λιμάνι στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού Κόλπου, είναι ένα ακόμα μέρος που θα ήταν εκτός ορίων για όλους εκτός από τους πιο σκληραγωγημένους χειμερινούς επισκέπτες πριν από μερικά χρόνια.

Ωστόσο, σήμερα η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι αξιόλογη και τα τουριστικά καταλύματα της ευρύτερης περιοχής της Ορεινής Ναυπακτίας σας περιμένουν, ώστε να σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας.


Ποια είναι όμως τα κριτήρια για την επιλογή ενός καλού ξενοδοχείου, καταλύματος; Σίγουρα το περιβάλλον, η ατμόσφαιρα, η υποδοχή, η ποιότητα και η τιμή.

Κάναμε μια επιλογή των καταλυμάτων με βάση αυτά τα κριτήρια ενώ λάβαμε υπ' όψη μας όσα μας είπαν οι ντόπιοι, χωρίς να παραλείψουμε τη δική μας άποψη και των φίλων μας χρηστών του Internet για εκείνα τα καταλύματα που μας φάνηκε ότι ξεχωρίζουν και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε.


Σπάνιας φυσικής ομορφιάς τοπίο στην Ορεινή Ναυπακτία, Στερεά Ελλάδα.


Αφιέρωμα στα εστιατόρια της Ναυπάκτου-Ορεινής Ναυπακτίας

Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά μέρη και είναι γεμάτη από ταβέρνες που αξίζουν να τις επισκεθείτε. Ψάξτε για το στέκι που θα σας χαρίσει ένα λουκούλιο γεύμα από καλό, σπιτικό φαγητό δίπλα στο τζάκι και αφεθείτε να απολαμβάνετε την ομορφιά της παρθένας φύσης.

Όλες οι ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής σας περιμένουν.


Κάναμε μια επιλογή εστιατορίων με βασικά κριτήρια την ικανοποίηση του ουρανίσκου, το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, την υποδοχή, την ποιότητα και την τιμή, ενώ λάβαμε υπόψη μας όσα μας είπαν οι ντόπιοι χωρίς να παραλείψουμε και τη δική μας άποψη για εκείνα τα μέρη που μας φάνηκε ότι ξεχωρίζουν.
 Ναύπακτος-Ορεινή Ναυπακτία  Φωτογραφίες  Αξιοθέατα  Διαδρομές-σπόρΗ Ναύπακτος χαρακτηρίζεται για το μικρό βενετσιάνικο λιμάνι, το Κάστρο, τους πύργους και τους προμαχώνες που θυμίζουν κάτι από θεατρικό σκηνικό. Όταν ξέσπασε η Ελληνική Επανάσταση το 1821 η Ναύπακτος χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτική βάση λόγω των ισχυρών οχυρώσεών της από τους Τούρκους.

Για το λόγο αυτό πρώτος και κύριος στόχος των Ελλήνων ήταν να κυριεύσουν τα κάστρα της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου. Η καστρούπολη με ιστορία 2000 χρόνων, διατηρεί ακέραιη τη γοητεία της.

Χαλαρώστε στις παραλίες του Γριμπόβου και της Ψανής, εξερευνήστε την ορεινή Nαυπακτία, και χαρείτε τα μαγευτικά της ηλιοβασιλέματα.

Εικόνες σπάνιας φυσικής ομορφιάς θα συναντήσετε και γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα, με τα γραφικά χωριουδάκια και την απίστευτη θέα των ήρεμων νερών του υδροβιότοπου.

Η Ορεινή Ναυπακτία θεωρείται από τα ομορφότερα κομμάτια της Ελλάδας όσον αφορά το περιβάλλον, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Aυτό οφείλεται στα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής, τη μορφολογία του εδάφους, τα άφθονα νερά, το κλίμα, που ευνοούν την ανάπτυξη της βλάστησης και της πανίδας στην περιοχή.


Μαγευτικά δάση, καταπράσινα φαράγγια και χαράδρες, ποτάμια και ρυάκια καλύπτουν τους δήμους Πλατάνου , Αποδοτίας και Πυλίνης που ανήκουν στην περιοχή, όπου καταλήγει και η οροσειρά της Πίνδου.

Ο επισκέπτης στην περιοχή μαγεύετε από τις διαδρομές που ακολουθεί, είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα πόδια, μέσα στα δάση όπου συναντά έλατα, οξιές, καστανιές, πλατάνια, κέδρους, βελανιδιές.

Χαρακτηριστικό της μοναδικότητας του οικοσυστήματος είναι το δάσος της οξιάς στην περιοχή του όρους Σαράνταινας, το νοτιότερο δάσος οξιάς στην Ευρώπη και τα 190 είδη μανιταριών, από τα οποία τα 70 είναι βρώσιμα και τα τρία τα συναντούμε μόνο στη περιοχή.

Ναύπακτος, Ορεινή Ναυπακτία, Στερεά Ελλάδα.Οι άριστες οικολογικές συνθήκες που επικρατούν προσφέρουν τις ιδανικές προυποθέσεις για την επιβίωση μεγάλων και μικρών θηλαστικών όπως αγριογούρουνα, ζαρκάδια, αλεπούδες, λύκους, λίγκες, λαγούς, σκίουρους, κουνάβια κ.α. αλλά και πτηνών όπως πέρδικες, κοτσύφια, κίσσες, βλάχοκυαρίνες, δρυοκολάπτες, βασιλαετούς και χρυσαετούς.

Στην Ορεινή Ναυπακτία υπάρχουν περίπου 60 πανέμορφα χωριουδάκια, χτισμένα σε υψόμετρο από 700-1000μ.

Σε μερικά από αυτά υπάρχουν υποδομές και σύγχρονες εγκαταστάσεις για να υποδεχθούν επισκέπτες. Τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας θα τα συναντήσετε σε δυο βασικούς οδικούς άξονες.

Ο πρώτος ξεκινά από Ναύπακτο και καταλήγει στην Αμπελακιώτισσα (Ναύπακτος-Τερψιθέα-Ελατού-Άνω Χώρα- Αμπελακιώτισσα).

 
 

Η Ναύπακτος έχει έκταση 17.482 km² και ανήκει στο νομό Αιτωλοακαρνανίας του γεωγραφικού διαμερίσματος της Στερεάς Ελλάδας. Στη Ναύπακτο ζουν σήμερα 18.231 κάτοικοι.

 
ΚΤΕΛ Ναυπάκτου (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ)
ΚΤΕΛ Ναυπάκτου (ΑΘΗΝΑ)
ΚΤΕΛ Ναυπάκτου (ΑΓΡΙΝΙΟ)
ΚΤΕΛ Ναυπάκτου (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)
ΚΤΕΛ Ναυπάκτου (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
26340 - 27224
210 - 5129293
26340 - 22538
26310 - 22371
2310 - 595424
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 26340 - 23690
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 26340 - 27258
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 26340 - 27246
Γραφείο Τουρισμού δ. Ναυπάκτου
Κ.Ε.Π. δ. Ναυπάκτου
26340 - 22302
26340 - 38255
 

Η Ναύπακτος απέχει από την Αθήνα μέσω Ρίου - Αντίρριου 224 χλμ.(από τη νεόκτιστη γέφυρα) και μέσω Δελφών-Γαλαξιδίου 260 χλμ.. Μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο ή αυτοκίνητο.

Από τη Θεσσαλονίκη θα χρειαστεί να διανύσετε 465 χλμ. Θα έρθετε μέχρι τις Θερμοπύλες κι από εκεί θα πάρετε το νέο εθνικό δρόμο για Μπράλλο, Γραβιά, Άμφισσα. Πρατήρια βενζίνης θα βρείτε σε όλο το μήκος του δρόμου Αντίρριο - Γαλαξίδι και στο δρόμο για Ορεινή Ναυπακτία μόνο στο χωριό Δάφνη.

Το οδικό δίκτυο είναι ασφαλτοστρωμένο, σε πολύ καλή κατάσταση και υπάρχει κατατοπιστική σήμανση, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις στροφές του Μπράλου, ή να διασχίσετε τα Τέμπη θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 
   
Βίκτωρος Ουγκό 30 - Αθήνα, Tήλ: 210-52.33.302, Fax: 210-52.39.372