Χωριά στο Καρπενήσι

Αφιέρωμα στα ξενοδοχεία του Καρπενησίου

Τα τουριστικά καταλύματα της Επαρχίας του Καρπενησίου σας περιμένουν. Ποια είναι όμως τα κριτήρια για την επιλογή ενός καλού ξενοδοχείου, καταλύματος;

Σίγουρα το περιβάλλον, η ατμόσφαιρα, η υποδοχή, η ποιότητα και η τιμή.

Κάναμε μια επιλογή των καταλυμάτων με βάση αυτά τα κριτήρια ενώ λάβαμε υπ' όψη μας όσα μας είπαν οι ντόπιοι, χωρίς να παραλείψουμε τη δική μας άποψη και των φίλων μας χρηστών του Internet για εκείνα τα καταλύματα που μας φάνηκε ότι ξεχωρίζουν και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε.

Σας προτείνουμε: ξενοδοχείο Montana, Ninemia bungalows resort, Platystomo resort spa, ξενώνας Νεράιδα, ξενώνας Ορειάδες, Ξενώνας Πεταρούδα , Ξενώνας Αϊδονι .

Αφιέρωμα στα εστιατόρια του Καρπενησίου

Στο πανέμορφο Καρπενήσι θα βρείτε διάφορα γραφικά μαγαζιά, ταβέρνες και εστιατόρια όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το φαγητό σας ή τον καφέ σας.

Κάναμε μια επιλογή εστιατορίων με βασικά κριτήρια την ικανοποίηση του ουρανίσκου, το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, την υποδοχή, την ποιότητα και την τιμή, ενώ λάβαμε υπόψη μας όσα μας είπαν οι ντόπιοι χωρίς να παραλείψουμε και τη δική μας άποψη για εκείνα τα μέρη που μας φάνηκε ότι ξεχωρίζουν.
Σας προτείνουμε: ταβέρνα Οιχαλία , ταβέρνα εστιατόριο Εν Ελλάδι. Καρπενήσι  Φωτογραφίες  Αξιοθέατα  Διαδρομές-σπόρΕίναι μια μικρή πόλη στην καρδιά της Ρούμελης κτισμένη σε υψόμετρο 960 μ., στους πρόποδες του πελώριου όγκου του Τυμφρηστού του οποίου η ψηλότερη κορφή, το πολυτραγουδισμένο Βελούχι φτάνει τα 2315 μ. Έχει πλούσιες και περίσσιες φυσικές ομορφιές, με τα βουνά τριγύρω να του χαρίζουν το αρειμάνιο μεγαλείο με τις αστραφτερές βουνοκορφές και τα πανύψηλα ελάτια τους.

Αυτά τα ξακουστά βουνά, που συνδέονται τόσο πολύ με την ηρωική ιστορία της πατρίδας μας, είναι εκείνα που δίνουν στο Καρπενήσι όλο το λεβέντικο και περήφανο μεγαλείο που το χαρακτηρίζει. Μπροστά της ξανοίγεται η κοιλάδα της Ποταμιάς του Καρπενησιώτη για να χαθεί λίγο πιο κάτω ανάμεσα στα δυο πανύψηλα βουνά την Καλιακούδα και τη Χελιδόνα.

Ο Καρπενησιώτης που πηγάζει από τη Ράχη Τυμφρηστού, στα όρια Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, διασχίζει την Ποταμιά και προσπαθώντας να χωρίσει τα δυο βουνά που την περιβάλλουν, δημιουργεί το περίφημο «Κλειδί» και καταλήγει να σμίξει στα Διπόταμα του Προυσού με τον Κρικελλιώτη για να φτάσουν μαζί στη λίμνη των Κρεμαστών.


Αν και ο Καρπενησιώτης επιμελητής αρχαιολογίας και ζωγράφος Αθανάσιος Ιατρίδης (1798-1866), τοποθετεί τη σύσταση της πόλης περί τον 13ο αιώνα, η αρχική του παρουσία δεν μας είναι γνωστή.

Το χτίσιμό του υπολογίζεται στη Βυζαντινή εποχή, περί τον 8ο αιώνα, που πιθανόν είχε άλλη ονομασία. Τότε φαίνεται οι γύρω του αγροτοποιμενικοί οικισμοί (Μεσοχώρας, Μεσαμπελιάς, Μαγκλάνας, Λυκούρεσης, Πέτρας και άλλων), συγκεντρώθηκαν σιγά σιγά στη σημερινή υπήνεμη θέση όπου παρέμειναν και από τον 15ο αιώνα παρουσιάζει πρωτεύοντα ρόλο.

Σημαντικό πόλο έλξης τουριστών στο Καρπενήσι παρουσιάζουν το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχιού, η τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, η περιοχή των Αγράφων και άλλες περιοχές με οικοτουριστικό ενδιαφέρον. Τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής ευνοούν τη ανάπτυξη μεγάλου αριθμού από υπαίθριες δραστηριότητες που μπορεί να προγραμματίσει κανείς στην περιοχή, όπως ορειβασία, σκι, κατάβαση ποταμών, τοξοβολία, ορειβατική ποδηλασία, παρατήρηση της φύσης κ.α.

Το άγριο πανέμορφο και καθαρό φυσικό περιβάλλον όλης της Ευρυτανίας και τα σημαντικά της ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία την κατατάσσουν μεταξύ των πλέον τουριστικών ορεινών περιοχών της χώρας μας.

 
 

Στο Καρπενήσι μπορεί να φτάσει κάποιος από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κ.α., χρησιμοποιώντας εκτός από το ιδιωτικό μέσο μετακίνησης και με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ ν. Ευρυτανίας (άμεσα). Επίσης, αν φτάσει στη Λαμία με το τραίνο ή και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ ν. Φθιώτιδας.

Χιονοδρομικό Κέντρο (Διαβολότοπος): 04340 91385,04340 91558

 
ΚΤΕΛ Καρπενησίου (ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ)
ΚΤΕΛ Καρπενησίου (ΑΘΗΝΑ)
ΚΤΕΛ Καρπενησίου (ΛΑΜΙΑ)
ΚΤΕΛ Καρπενησίου (ΑΓΡΙΝΙΟ)
22370 - 80013
210 - 8315919
2310 - 28995
26410 - 22612
Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου 22370 - 23506-22002-21112
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 22370 - 23666 & 25100
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 22370 - 22946 & 80006
Γραφείο Τουρισμού δ. Καρπενησίου
Κ.Ε.Π. δ. Καρπενησίου
22370 - 21016 - 22370 - 21037
 

Από Aθήνα μέσω της Eθνικής Oδού Aθηνών-Λαμίας. Συνολική απόσταση 294 χλμ.

Aπό Λαμία μέσω των παρακάτω τοποθεσιών: Λιανοκλάδι, Kαστρί, Mάκρη, Mακρακώμη, Bίταλη, Πτελέα, Nεοχωράκι, Άγιος Γεώργιος, Tυμφρηστός, Pάχη Tυμφρηστού, Άγιος Nικόλαος. Συνολική απόσταση 78 χλμ.
Aπό Θεσσαλονίκη μέσω της Eθνικής Oδού Θεσσαλονίκης-Λαμίας. Συνολική απόσταση 368 χλμ.

Aπό Aγρίνιο μέσω των παρακάτω τοποθεσιών: Ποταμούλα, Άγιος Bλάσιος, Kαραμαναίικα, Xούνη, Γέφυρα Eπισκοπής, Δυτική Φραγκίστα, Aνατολική Φραγκίστα, Kαλεσμένο. Συνολική απόσταση 111 χλμ.

Το οδικό δίκτυο είναι ασφαλτοστρωμένο, σε πολύ καλή κατάσταση και υπάρχει κατατοπιστική σήμανση.

 
 
Βίκτωρος Ουγκό 30 - Αθήνα, Tήλ: 210-52.33.302, Fax: 210-52.39.372