Καρδίτσα-Περιοχές
Αφιέρωμα στα ξενοδοχεία της Καρδίτσας

Η Καρδίτσα χαρακτηρίζεται από την αντίθεση της άγριας ομορφιάς της οροσειράς των Αγράφων και της ηρεμίας του ατελείωτου Θεσσαλικού κάμπου. Πολλές είναι οι περιοχές της που εντυπωσιάζουν με την ανόθευτη ομορφιά τους.

Το μαγευτικό τοπίο της λίμνης Πλαστήρα που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, η άγρια ομορφιά της ορεινής Αργιθέας, τα πανέμορφα ελατοδάση, οι διαδρομές στα παραδοσιακά χωριά, η περιήγηση στα όμορφα μοναστήρια και εκκλησίες, η πόλη της Καρδίτσας και άλλα αξιοθέατα προσφέρουν στον επισκέπτη πολλές ημέρες ευχάριστης παραμονής.

Ποια είναι όμως τα κριτήρια για την επιλογή ενός καλού ξενοδοχείου, καταλύματος;

Σίγουρα το περιβάλλον, η ατμόσφαιρα, η υποδοχή, η ποιότητα και η τιμή.

Κάναμε μια επιλογή των καταλυμάτων με βάση αυτά τα κριτήρια ενώ λάβαμε υπ' όψη μας όσα μας είπαν οι ντόπιοι, χωρίς να παραλείψουμε τη δική μας άποψη και των φίλων μας χρηστών του Internet για εκείνα τα καταλύματα που μας φάνηκε ότι ξεχωρίζουν και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε. Σας προτείνουμε: Ξενοδοχείο Άρνη, ξενοδοχείο Νεβρός, ξενοδοχείο Κτήμα Αλωνάκι, αρχοντικά τ'Ασπρολίθια, αρχοντικό Ζακόνι, Ξενοδοχείο Ν.Πλαστήρας .


Λίμη Πλαστήρα στο Νομό Καρδίτσας.


Αφιέρωμα στα εστιατόρια της Καρδίτσας

Ένας από τους ομορφότερους νομούς της Ελλάδας, ο νομός Καρδίτσας στην περιφέρεια Θεσσαλίας με τα πανέμορφα τοπία, τα καταπράσινα βουνά, την πλούσια βλάστηση και τα παραδοσιακά χωριά, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα γαλήνης και ηρεμίας που εμπνέει για διακοπές οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Όμως, διακοπές και χαλάρωση συνεπάγονται και καλό φαγητό!

Κάναμε μια επιλογή εστιατορίων με βασικά κριτήρια την ικανοποίηση του ουρανίσκου, το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, την υποδοχή, την ποιότητα και την τιμή, ενώ λάβαμε υπόψη μας όσα μας είπαν οι ντόπιοι χωρίς να παραλείψουμε και τη δική μας άποψη για εκείνα τα μέρη που μας φάνηκε ότι ξεχωρίζουν και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε. Σας προτείνουμε: εστιατόριο Ζαρνάβαλος


 Καρδίτσα  Φωτογραφίες  Αξιοθέατα  Διαδρομές-σπόρ


Στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και στο νοτιοδυτικό τμήμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται ο νομός Καρδίτσας. Τόπος με αντιθέσεις και απαράμιλλη ομορφιά, παντρεύει στα όριά του τον ορεινό όγκο των Αγράφων στα δυτικά και τον θεσσαλικό κάμπο στα ανατολικά.

Η θέση της περιοχής στην καρδιά της Ελλάδας την έκανε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών που άφησαν σημάδια ορατά ακόμα και σήμερα. Υπάρχουν πάμπολλα αρχαία μνημεία. Τα περισσότερα δυστυχώς είναι μη επισκέψιμα, ενώ τα ευρύματα της περιοχής βρίσκονται στο μουσείο του Βόλου.

Καρδίτσα, Θεσσαλία ΕλλάδαΤα θρησκευτικά μνημεία, μοναστήρια και εκκλησίες, είναι πολλά και ενδιαφέροντα. Θα τα συναντήσετε σε κάθε σας διαδρομή και αποτελούν κομμάτια της ζωντανής ιστορίας του τόπου.

Ο επισκέπτης στην Καρδίτσα έχει τη δυνατότητα να την ανακαλύψει επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλές εναλλακτικές προτάσεις, ανάλογα με το προσωπικό του γούστο και στυλ.

Αν είστε λάτρεις της ηρεμίας του βουνού τότε η λίμνη Ν. Πλαστήρα με τα καταπράσινα βουνά να χαϊδεύουν τις όχθες της είναι ο ιδανικός προορισμός.

Μαγευτικά τοπία που διαφοροποιούνται, σε κάθε στροφή, σε κάθε κοίταγμα, σαγηνεύουν τον επισκέπτη.


Η περιοχή δίνει τη δυνατότητα και για εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες όπως ορειβασία, πεζοπορία, ποδήλατο βουνού κ.ά.

Αν πάλι τα ταξίδια για σας σημαίνουν περιπέτεια τότε ο ορεινός όγκος της Αργιθέας με τον Αχελώο θα σας ανταμείψει με την άγρια ομορφιά του μέσα από την αρμονία του βουνού και της πέτρας. Περιοχή των αρχαίων Αθαμάνων, αποτελούσε για πολλούς αιώνες μια κλειστή κοινωνία, η οποία ανέπτυξε σημαντικά και μοναδικά πολιτιστικά στοιχεία.

Λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα. Η ευρύτερη περιοχή του Σμοκόβου χαρακτηρίζεται από τις εξαιρετικές ιαματικές πηγές που επισκέπτονται χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο αλλά και από τη "βασίλισσα των Αγράφων", την Ρεντίνα, με το ιδιαίτερο χρώμα της. Η περιοχή θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα με την πλούσια βλάστησή της, με δάση από κέδρους, καστανιές, βελανιδιές και έλατα στις ψηλότερες περιοχές.

Αν η ιστορία σας συναρπάζει, το βυζαντινό κάστρο του Φαναρίου, που αγναντεύει τον κάμπο από την άκρη της οροσειράς των Αγράφων, θα σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Περιηγηθείτε στις όμορφες, παραδοσιακές, ημιορεινές, κοινότητες της περιοχής και ανακαλύψτε τη σπηλιά όπου είδε το πρώτο φως ο ήρωας της επανάστασης Γεώργιος Καραϊσκάκης.


Στον κάμπο, ζήστε μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό (Καραγκούνηδες) ήθη και έθιμα της περιοχής που ξυπνούν μνήμες περασμένων εποχών και αγγίζουν το αρχέγονο.

Η πόλη της Καρδίτσας αποτελεί αφετηρία και τερματισμό σε κάθε σας εξόρμηση. Ανακαλύψτε τους μεγάλους Καρτδιτσιώτες ζωγράφους στην πινακοθήκη και επισκεφτείτε το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς.

Απολαύστε το ντόπιο τσίπουρο στα πολυάριθμα τσιπουράδιακα της πόλης. Ο καφές κάτω από τη σκιά των δένδρων του Παυσιλύπου είναι μια απολαυστική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Ο Νομός Καρδίτσας βρίσκεται στο Ν.Δ τμήμα της Θεσσαλίας και συνορεύει με τους νομούς Τρικάλων , Λάρισας , Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Άρτας.

Η πρωτεύουσα του Νομού , Καρδίτσα , έχει 45.000 περίπου κατοίκους. Απέχει από την Αθήνα 300 χλμ περίπου και 220 χλμ από την Θεσσαλονίκη.

Ο Νομός έχει έκταση 2.636 τετραγωνικών χιλιομέτρων και καταλαμβάνει το 2 % της συνολικής έκτασης της χώρας.

Το πεδινό τμήμα καλύπτει το 47,7 % , ενώ η υπόλοιπη έκταση είναι ορεινή και ημιορεινή σε ποσοστά 44% και 8,3 % αντίστοιχα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2001 ο πληθυσμός του Νομού ανέρχεται σε 129.536 κατοίκους.
Ο Νομός συγκεντρώνει το 1,18% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και παράγει το 0,9 % του ΑΕΠ.

 
 

Στο δήμο Καρδίτσας περιλαμβάνονται τα δημοτικά διαμερίσματα Αγιοπηγής, Αρτεσιανού, Καρδίτσας, Καρδιτσομαγούλας, Παλαιοκκλησίου και Ρούσσου. Κοντά στην πόλη υπάρχει το δάσος της Παπαράντζας ( Χίλια Δέντρα ), όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Επίσης στο Νομό Καρδίτσας ανήκει η Λίμνη Πλαστήρα, το φράγμα της οποίας απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

 
ΚΤΕΛ Καρδίτσας (ΚΑΡΔΙΤΣΑ)
ΚΤΕΛ Καρδίτσας (ΑΘΗΝΑ)
ΚΤΕΛ Καρδίτσας (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΚΤΕΛ Καρδίτσας (ΠΑΤΡΑ)
ΚΤΕΛ Καρδίτσας (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
24410 - 21441, 21001
210 - 8317181
26510 - 26286, 26404
2610 - 273936
2310 - 522162
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 24410 - 65555, 65138
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 24410 - 21777, 21502
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 24410 - 25799, 79840
Γραφείο Τουρισμού δ. Καρδίτσας
Κ.Ε.Π. δ. Καρδίτσας
24410 - 42563
24410 - 80620, 80621
 

Από Aθήνα με λεωφορείο ή αυτοκίνητο μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στρίβοντας προς Δομοκό και διανύοντας συνολική απόσταση 305 χλμ. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε με τρένο.

Aπό Θεσσαλονίκη με λεωφορείο ή αυτοκίμητο μέσω της Εθνικής Οδού από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, όπου θ' αφήσετε την Εθνική και θα κινηθείτε μέσω επαρχιακών δρόμων. Συνολική απόσταση 257 χλμ. Ωστόσο μπορείτε να φτάσετε και με τρένο, μιας και υπάρχει απευθείας  καθημερινό  δρομολόγιο  και  άλλα  επτά  με  ανταπόκριση.

Aπό Πάτρα οδικώς μέσω της πραγματικά εντυπωσιακής γέφυρας που ενώνει το Αντίρριο με το Ρίο και ακολουθώντας τη διαδρομή Ναύπακτος - Καρπενήσι- Μπράλος - Λαμία - Καρδίτσα. Συνολική απόσταση 272 χλμ.

Το οδικό δίκτυο είναι ασφαλτοστρωμένο, σε πολύ καλή κατάσταση και υπάρχει κατατοπιστική σήμανση, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις στροφές του Δομοκού ή του Μπράλου, ή να διασχίσετε τα Τέμπη θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 
   
Βίκτωρος Ουγκό 30 - Αθήνα, Tήλ: 210-52.33.302, Fax: 210-52.39.372