Ξενοδοχεία στην Σάμο - Ξενοδοχείο Σάμος | Διαμονή στην Σάμο Ελληνικά νησιά

Ταξίδι στη Σάμο: Ξενοδοχεία | Διαμερίσματα | Στούντιος | Ενοικιάσεις αυτοκινήτων | Tαξίδια

Διαμονή στη Σάμο


Greek version & English Version
 
 

Map   Google Map

| Σάμος Ξενοδοχεία | Νυχτερινή ζωή στη Σάμο |
| Εστιατόρια - Κουζίνα στη Σάμο
| Ενοικιάσεις αυτ/των - μηχανών |

 
 
 


Περιοχές της Σάμου : Πληροφορίες για τις περιοχές της Σάμου

ΜΥΚΑΛΗ ΒΑΘΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΠΟΤΟΚΑΚΙ
ΗΡΑΙΟΝ ΟΡΜΟΣ ΚΑΜΠΟΣ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ ΛΙΜΝΙΟΝΑΣ ΚΟΚΚΑΡΙ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

Ξενοδοχεία στη Σάμο

Ξενοδοχεία Λουξ Πέντε (5) αστέρων Ξενοδοχεία Δύο (2) αστέρων
Ξενοδοχεία Τεσσάρων (4) αστέρων Παραδοσιακά Ξενοδοχεία
Ξενοδοχεία Τριών (3) αστέρων Gay Friendly Hotels

Διαμονή στη Σάμο

Διαμερίσματα Πενσιόν
Στούντιος Βίλλες
Σουΐτες Δωμάτια

 

 
 

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Το Καταπράσινο νησί του παγκοσμίως γνωστού μαθηματικού Πυθαγόρα και του αστροφυσικού Αρίσταρχου με τις μεγάλες ονειρικές αμμουδιές, τα πεντακάθαρα βαθυγάλανα νερά, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα γραφικά στενά δρομάκια, τις υπέροχες διαδρομές προσφέρεται για αξέχαστες διακοπές. Πλημμυρισμένο στο πράσινο, με απέραντους μοναδικούς αμπελώνες , πλούσια βλάστηση και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί στις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις και αναζητήσεις.
 
 


Από το μεγαλύτερο βουνό του Αιγαίου τον Κέρκη ή Κερκετέα η θέα προς τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι εξωπραγματική και παράλληλα γοητευτική.

Ιδανικό για λάτρες της φυσικής ζωής και ομορφιάς, τα μονοπάτια και οι μαγευτικές γραφικές τοποθεσίες προσφέρονται για πεζοπορία και ορειβασία. Με οικολογικό, ιστορικό και παλαιοντολογικό ενδιαφέρον το νησί θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Η παράδοση και η λαογραφία μέσα από την αναβίωση ηθών και εθίμων αναβλύζει σε κάθε παραδοσιακό οικισμό του νησιού.

 
 


Η τέχνη της ξυλογλυπτικής προβάλλεται μέσα από τα υπέροχα τέμπλα των εκκλησιών, η τέχνη τη αγιογραφίας εντυπωσιακή και μαζί με την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική επιβάλει αυθαίρετα τον θαυμασμό των επισκεπτών. Η αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και η διάχυτη καλόβουλη φιλοξενία των κατοίκων μετατρέπουν το νησί σε καλοκαιρινό καταφύγιο απόλαυσης και ξεκούρασης.

Με έκταση 476 τ.χλμ., ακτογραμμή 159 χλμ. και πληθυσμό 42.000 κατοίκων το νησί βρίσκεται πολύ κοντά στην Μικρασιατική παραλία από την οποία χωρίζεται με επταστάδιο στενό δίαυλο πλάτους 1300 μ.

Τα ψηλότερα βουνά του Αιγαίου βρίσκονται στην Σάμο, από αυτά είναι η οροσειρά Κέρκης με υψόμετρο 1434 μ η οποία λόγω των χαραδρών και απόκρημνων πλαγιών είναι απρόσιτη, ο Καρβούνης στο κέντρο του νησιού με υψόμετρο 1160 μ. και ακολουθούν οι διακλαδώσεις τους Χοντρό Βουνό, Καπροβούνι, Μπουρνιάς και Θίο.

  Σημαντικές πεδιάδες αποτελούν η πεδιάδα της χώρας, ο Μεσόκαμπος, η πεδιάδα της Βλαμάρης κοντά στο Βαθύ και η πεδιάδα του Καρλοβασίου στα βορειοδυτικά του νησιού. Σπουδαιότερα ακρωτήρια είναι το Πράσο, ο Κότσικας, ο Σχοίνος, οι Γουρλώτες, ο Πεύκος, ο Αράπης, ο Ασπρόκαβος και ο Φονιάς. Γύρω από το νησί υπάρχουν τα νησάκια Δασκαλιό, Πρασονήσι, Διαπόρι, Μακρονήσι, Στρογγυλό, Κασονήσι, Σαμιοπούλα και Πετροκάραβο.


 
 

Η Σάμος αν και καταπράσινη με υπέροχη πλούσια βλάστηση είναι ορεινή το κλίμα της θαλάσσιο με ήπιο χειμώνα και καλοκαίρι δροσερό. Εξαιτίας του εδάφους και του εξαιρετικού κλίματος της το νησί παράγει προϊόντα γεωργικά, αλιευτικά, δασώδη και ορυκτά. Από αυτά ξεχωρίζουν το σαμιώτικο αμπέλι και κρασί, το γνωστό μοσχάτο ή κατά τους αρχαίους «ο ανθοσμίας» το οποίο μάλιστα εξάγεται και στην Γαλλία. Αξιόλογο είναι και το μέλι και το λάδι.

Στο νησί ακμάζει η οινοποιία με χαρακτηριστικές μεγάλες και σύγχρονες οινοποιητικές εγκαταστάσεις στο Καρλόβασι και στο Μαλαγάρι, η ελαιουργία και η σαπουνοποιία.


Η πρωτεύουσα του νησιού βρίσκεται στο λιμάνι και απλώνεται στο μυχό ενός γραφικού και καταπράσινου όρμου από όπου πήρε το όνομα λόγω της ύπαρξης παλιού οικισμού γνωστού ως Βαθύ. Η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά με νεοκλασικά κτίρια, παλιά αρχοντικά, γραφικά στενά και παραδοσιακά σπίτια να δηλώνουν τον πλούτο, την αρχοντιά και την υπεροχή του νησιού. Στην πόλη ξεχωρίζει η πλατεία του Πυθαγόρα με το μαρμάρινο λιοντάρι και το παλιό μέγαρο του Βουλευτηρίου στο οποίο σήμερα στεγάζεται το δημαρχείο μαζί με την δημοτική πινακοθήκη. Αφήνοντας την πόλη σας προτείνουμε να δείτε το σύνταγμα του γλύπτη Γενέλεω, αντίγραφο του οποίου υπάρχει στην αρχική του θέση στο Ηραίο, τα ξυλόγλυπτα στον αρχαϊκό ναό της θεάς Ήρας, το χάλκινο ρυτό με κεφάλι ταύρου του 7ου αι., τις πήλινες μορφές από την Κύπρο και τις κεφαλές των γρυπών μοναδικά δείγματα σαμιακής χαλκοτεχνίας.

Στα αξιοθέατα της πόλης περικλείονται η πινακοθήκη με ιστορικά κειμήλια του νησιού από την επανάσταση του 1821,το σύνταγμα του νησιού και προσωπογραφίες ηγεμόνων της. Έξοχο δείγμα μεταβυζαντινής αρχιτεκτονικής αποτελεί το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη.

Για κολύμπι σας προτείνουμε τις παραλίες Γάγκος και Ροδίτσες με βότσαλα ενώ έξω από την πόλη ξεχωρίζουν οι παραλίες στην Ψιλή Άμμο, την Κέρβελη, το Κλίμα και το Ποσειδώνιο.

Μην ξεχάσετε να παρευρεθείτε στις τοπικές εκδηλώσεις της πόλης, στα πανηγύρια του Αγ. Νικολάου και του Αγ. Σπυρίδωνα στις 6 και 12 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Στα πανηγύρια αυτά προσφέρεται στους παρευρισκόμενους η μοναδική τοπική συνταγή «γιορτή», η οποία αποτελείται από κρέας και σιτάρι.

Στην «Γιορτή του Κρασιού» στις 6 Αυγούστου που γίνεται στο Πυθαγόρειο και γιορτάζεται η νίκη ενάντια στους Τούρκούς. Στις 8 Σεπτεμβρίου γιορτάζει η Μονή της Παναγίας της Βροντιανής και στις 13 η Μονή Τίμιου Σταυρού. Αξιόλογη ακόμα είναι η αναβίωση των τοπικών εθίμων του Καρνάβαλου στις Αποκριές.

Οι παραλίες του νησιού φημίζονται για την μαγευτική θέα, υπέροχη αμμουδιά, γαλάζια πεντακάθαρα νερά και συντροφιά το πράσινο της φύσης. Ξεχωρίζουν η παραλία του Αγ,Κωνσταντίνου, η πλαζ Βοτσαλάκια, τα Αυλάκια, το Ποτάμι, το Μικρό και Μεγάλο Σαιτάνι και η παραλία στον Όρμο του Μαραθόκαμπου.

Ακόμη το Κοκκάρι το γραφικότερο ψαρολίμανο του νησιού και οι κατάλευκες αμμουδιές Λεμονάκια, οι αμμουδιές Ποτοκάκι και η Σαμιοπούλα ένα χαριτωμένο νησάκι στις νοτιότερες ακτές του νησιού.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το σπορ της αρεσκείας τους και παράλληλα να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί. Οι αμμουδιές προσφέρονται για Γουιντσέρφινγκ ενώ πάρα πολλές ξενοδοχειακές μονάδες φιλοξενούν γήπεδα Τένις.

Οι φίλοι του ψαρέματος θα μείνουν κατάπληκτοι από τους μαγευτικούς γραφικούς ψαρότοπους που υπάρχουν διάσπαρτοι στην ευρύτερη περιοχή του νησιού. Τα νησάκια βόρεια από το Βαθύ, πρασονήσι, Αγ. Νικόλαος, Διαπόρτι, Στρογγυλό και Μακρονήσι. Στις ανατολικές ακτές του νησιού οι Δάφνες, τα Μελισσόβραχα, ο όρμος της Κέρβελης και οι ακτές του Χονδρού Βουνού ενώ νότια υπάρχουν το Ποσειδώνιο, στο στενό Σάμου - Τουρκίας και οι ακτές Κυριακού.

 

Επίσης νότια του Ηραίου κοντά στο νησάκι Σαμιοπούλα και οι παραλίες των Σπαθαραίων. Δυτικά το Κάτεργο, το Παλαιοχώρι, οι Πλάκες, η Μικρή και η Μεγάλη Πούντα και ο Αγ. Ισίδωρος. Τέλος βόρεια προτείνεται η τοποθεσία Κρούντερ ανάμεσα στον Αγ. Κωνσταντίνο και Καρλοβασιού και η περιοχή Υδραγωγείου κοντά στο Κοκκάρι.

Στο νησί υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που προσφέρουν άνεση στην διαμονή σας, οργανωμένες πλαζ, αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκινγκ, γκαράζ, εστιατόρια και νυκτερινά κέντρα.

Το φαγητό πλουσιοπάροχο προσφέρεται σε κάθε γραφική ταβέρνα ή εστιατόριο με καταπληκτικές τοπικές σπεσιαλιτέ και ελληνική και διεθνές κουζίνα έτοιμα να ικανοποιήσουν κάθε γαστρονομική σας αναζήτηση. Έτσι ξεχωρίζει το «κεσ-κεκ» το οποίο φτιάχνεται από σιτάρι και προσφέρεται μόνο του η συνοδεύεται μαζί με λουκουμάδες.

 

 

Την ευχάριστη διαμονή σας στο νησί θα συντροφεύει η διασκέδαση η οποία είναι διάχυτη στα παραθαλάσσια τουριστικά κέντρα, όπως η πόλη της Σάμου, το Πυθαγόρειο, το Καρλόβασι, το Κοκκάρι και στον Όρμο Μαραθόκαμπου. Σε αυτά υπάρχουν πολλά νυχτερινά κέντρα, ντισκοτέκ, club, τα οποία θα ικανοποιήσουν κάθε μουσική επιλογή και κέφι για χορό. Ελπίζουμε το νησί να καταφέρει να σας μαγέψει και να σας χαρίσει αλησμόνητες διακοπές ξενοιασιάς και απόλαυσης.

 

Πως θα φτάσετε

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΦΕΡΙΜΠΟΤ

Με φέρι-μποτ από Πειραιά προς Σάμο και Καρλόβασι εκτελούνται πολλά δρομολόγια, το ταξίδι διαρκεί περίπου 12 ώρες. Από την Σάμο μπορείτε να πάτε στην Ικαρία, στους Φούρνους, στην Σύρο και ακόμα στη Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Καβάλα, Δωδεκάνησα, Σητεία, και Αγ.Νικόλαο με δρομολόγια άγονης γραμμής. Για περισσότερες πληροφορίες στα λιμεναρχεία και πρακτορεία Πειραιά.

ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

H Oλυμπιακή Αεροπορία πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια για τη Σάμο όλο το χρόνο.Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 45 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ :

Σάμος (22730)
Πρώτες Βοήθειες : 27407
Γενικό Νοσοκομείο : 27980
Λιμεναρχείο : 27318-27890
Aστυνομία : 27404-27980
Δημαρχείο : 27340-28582
Γραφείο Τουρισμού : 28530
Nομαρχία : 27722
Oλυμπιακή Αεροπορία : 61219
Ταξί : 28404
OTE 28499
ΕΛΤΑ : 27304
KTEΛ : 27262


New website soon...
 
Σάμος ΞενοδοχείαΝυχτερινή ζωή στη Σάμο • Εστιατόρια - Κουζίνα στη ΣάμοΕνοικιάσεις αυτ/των - μηχανών


AddThis Social Bookmark Button
   
sifnos  rethimno,  greek-hotelgreek-hotelnafpliogreek-hotels,  heraklion,  hotel-in-greece,  saint-nicholas,  hotelingreece,  greek-tourismsamos-hotelsskopelos-hotel,   apartments-on,  rooms-to-let-on,  rentals,  studios-apartments-onhotels-apartments-on  studios-apartments,  apartments-on,  rentals-on,  rooms-to-lethotels-apartments-on,  lesvos-hotels,   chania-chania,   zakynthos-hotel,   kefalonia-hotels,   lefkada-hotel,   karpathos-hotels,   kos-hotels,   kalymnos-hotels,   mykonos-hotels,   poros-hotels,   rhodes-hotel,   corfu-hotels,   skiathos-hotels,   chios-hotel,   athens-hotel,   apartments-in-milos,  kythera-hotels 
Ελληνικά νησιά Σάμος: Ξενοδοχεία | Πανσιόν  
Διαμερίσματα | Στούντιος | Ενοικιάσεις | Ταξίδια  
Ξενοδοχεία & Διαμονή & Ταξιδιωτικές πληροφορίες
στην Σάμο Ελλάδα.
κατασκευη ιστοσελιδων προωθηση ιστοσελιδας seo http://www.badsquirrelinc.com/ social media