Hotels in Greece
Εστιατόρια Ταξιδιωτικά πρακτορεία Επιχειρήσεις Δραστηριότητες Νυχτερινή ζωή
           
Pause Play
Η πανέμορφη Πάρος
Παραλίες στη Πάρο
Διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης
Διακοπές στη Πάρο
 

Πληροφορίες για τη Πάρο

Πάρος. Η κυκλαδίτικη θεματολογία ανοίγει τις σελίδες του απέραντου γαλάζιου της για να σας υποδεχτεί στο νησί που από τα πανάρχαια χρόνια υπήρξε το κέντρο του κυκλαδίτικου πολιτισμού και ένα από τα πιο σύγχρονα τουριστικά θέρετρα των τελευταίων χρόνων.

Η φωτεινή Πάρος σαν ζωγραφιά μέσα στο Αιγαίο περιμένει πανέτοιμη να σας μεθύσει με την ομορφιά των καταγάλανων νερών της, την ξερολιθιά της και τις λιτές γραμμές των βουνών της, παρασέρνοντάς σας σ' ένα ταξίδι μέσα από τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια της, τις εκκλησίες της και τη μαγεία που ο ίδιος ο τόπος αναβλύζει. Το ονειρικό αυτό νησί βρίσκεται σε απόσταση μόλις 55 λεπτών από το αεροδρόμιο της Αθήνας ενώ δεν λείπουν και οι πτήσεις charter που πραγματοποιούνται από πόλεις του εξωτερικού. Ωστόσο, αν προτιμήσετε την ευωδιά της θάλασσας και την παρέα των δελφινιών, τότε μπορείτε να ταξιδέψετε με ένα από τα καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά κάνοντας περίπου 5,5 ώρες ή με τα υπερσύγχρονα σκάφη μειώνοντας τον χρόνο της διαδρομής στις 3 ώρες. Ακτοπλοϊκώς μπορείτε να φτάσετε και από τα λιμάνια της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου της Κρήτης καθώς και από όλες τις υπόλοιπες Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Όποιον τρόπο όμως κι αν διαλέξετε για το ταξίδι σας, η θέα της ιστορικής Παροικιάς της Πάρου όπου το μπλε και το λευκό των σπιτιών σμίγουν σ' έναν έξοχο συνδυασμό, θα σας ανταμείψουν αμέσως για την επιλογή σας. Οι κυκλικοί δρόμοι, τα πλατιά στρωμένα με ασβέστη σκαλοπάτια και η αίσθηση της βουκαμβίλιας στα μαλλιά καθώς περνάτε από τις καμάρες των αυλών δημιουργούν μια αξεπέραστη μαγεία που όμοια τις δεν υπάρχει. Η αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική απλώνεται διάσπαρτα στις πλατείες και τα μικρά σοκάκια δίνοντας στην Πάρο μια εικόνα μοναδική. Οι κάτοικοι της Πάρου -ανοιχτόκαρδοι, ευγενείς και φιλόξενοι- έχουν συνδυάσει τέλεια τη ζωή και την ιστορία τους με το χτες σε μία αρμονική δομή.

Τα σπίτια τους - τόσο αυτά που κατοικούν οι ίδιοι όσο και αυτά που νοικιάζουν χαρακτηρίζονται από λιτές φόρμες με ιδιαίτερη όμως έμφαση στη λειτουργικότητα. Τα ταβάνια τους είναι ξύλινα και χαμηλά, οι βοηθητικοί χώροι μικροί αλλά πρακτικοί ενώ το κυρίαρχο στοιχείο τους είναι οι δροσερές αυλές και οι σκεπαστές βεράντες που αφήνουν το μάτι να περιπλανηθεί αμέριμνα στο τοπίο. Τα γραφικά καλντερίμια της Πάρου σε σπρώχνουν να τα εξερευνήσεις και σε οδηγούν σε χωριουδάκια βγαλμένα σαν από παραμύθι όπως οι Λεύκες με την επιβλητική Αγία Τριάδα και το Λαογραφικό Μουσείο, τον Κώστο με τις κυκλαδίτικες εκκλησιές του και την Μάρπησα, το χωριό με τα κατάλευκα σπίτια - δείγμα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής αλλά και την καταπληκτική αμμουδιά του μόλου και το γεμάτο ζωή Πίσω Λιβάδι.

Η Πάρος είναι νησί με ιστορία που ξεφυλλίζεται μέσα από την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της με τα μοναδικά εκθέματα όπως η θαυμαστή Νίκη, το "Πάριο Χρονικό" καθώς και πολλά άλλα μοναδικής αξίας ευρήματα, χαρακτηριστικά του πρωτοκυκλαδίτικου και του μυκηναϊκού πολιτισμού.

Σαν περάσεις όμως από το φημισμένο λιμάνι της Νάουσας, τότε θα νιώσεις πως βρίσκεσαι σε άλλον αιώνα. Ο μεσαιωνικός της πύργος, τα ναουσαϊκά καΐκια, και το νησάκι της Αγίας Καλής μέσα στον κόλπο της Νάουσας, σε μεταφέρουν σε εποχές περασμένες που γι' αυτές ακούς να μιλάνε μόνο στα βιβλία..

 

Video απο τις καλύτερες επιχειρήσεις

Τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Πάρο

Τα καλύτερα εστιατόρια στη Πάρο

Τα καλύτερα Bar της Μύκόνου

Οι πιό γνωστές παραλίες της Πάρου

Πως θα φτάσετε στη Πάρο

Με Αεροπλάνο


Υπάρχει πολύ συχνή αεροπορική σύνδεση της Πάρου με την Αθήνα καθημερινά. Οι πτήσεις πυκνώνουν τους μήνες της αιχμής και αραιώνουν το χειμώνα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Το αεροδρόμιο απέχει από την πόλη της Πάρου 4,3 χιλιόμετρα και η μεταφορά των επιβατών γίνεται με λεωφορεία της ολυμπιακής αεροπορίας, του τοπικού ΚΤΕΛ, ταξί και με αυτοκίνητα των διαφόρων τουριστικών μονάδων για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.
Πληροφορίες
Κρατήσεις Ο.Α.: 210 9616161
Mύκονος: 22890 22490
O.Α. - Αεροδρόμιο Πάρου: 22890 22327
Υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Πάρου: 22890 23302

Με Ferryboat


Από Πειραιά: Τα οχήματα διαφόρων ατμοπλοϊκών εταιρειών εκτελούν καθημερινά πυκνά δρομολόγια για τη Πάρο. Το ταξίδι διαρκεί 6,30 ώρες περίπου.
Πληροφορίες
Λιμεναρχείο Πειραιά: 210 4172657 & 4511311
Λιμεναρχείο Πάρου: 22890 21218
Από Ραφήνα: (3 δρομολόγια την ημέρα το καλοκαίρι και ένα το χειμώνα). Το ταξίδι διαρκεί περίπου 5,30 ώρες.
Πληροφορίες λιμεναρχείο Ραφήνας : 22940 22300 & 28888
Από Θεσσαλονίκη: με δύο δρομολόγια φεριμπότ τη βδομάδα ενώνεται το νησί με την Θεσσαλονίκη τους μήνες της αιχμής. Πληροφορίες
Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης: 2310 531505
Από Ηράκλειο Κρήτης - τρία εβδομαδιαία δρομολόγια φεριμπότ ενώνουν τη Πάρο με το Ηράκλειο.
Πληροφορίες
Λιμεναρχείο Ηρακλείου: 2810 226073

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ - Αυτόματη κλήση Πάρου (22890)


O.T.E.: 22499
Κέντρο υγείας Πάρου.: 23994-5-6-7
Τουριστική αστυνομία.: 22482
Γραφείο τουριστικών πληροφοριών.: 23990
Λιμεναρχείο.: 22218
Κλήση ταξί.: 22400
Τελωνείο.: 22492
Σταθμός τοπικών λεωφορείων.: 23360
Αρχαιολογικό μουσείο.: 22325
Λαογραφικό μουσείο Πάρου.: 22591
Τηλεφωνείο Ρήνειας.: 23020
Τηλεφωνείο Δήλου.: 22259